Σελίδες

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Die Welt: «Οι γερμανοί τουρίστες αποφεύγουν την Ελλάδα»

Υπάρχει μία τάση από τα γερμανικά ΜΜΕ δημιουργίας εντυπώσεων στους Γερμανούς ότι δε θα κατέβουν για τουρισμό στην Ελλάδα. Μη ξεχνάμε ότι τουρισμός σημαίνει εισροή χρήματος και μία χώρα με πλούσιο φυσικό πλούτο είναι καλύτερα να έχει οικονομική "ασφυξία" θα σκεφτόνταν ένας νοσηρός εγκέφαλος. «Οι γερμανοί τουρίστες αποφεύγουν την.... Ελλάδα» αναφέρει δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Die Welt. «Απεργίες, επεισόδια και αρνητικά δημοσιεύματα οδήγησαν τους πρώτους δύο μήνες του έτους σε δραματική πτώση του τουρισμού στην Ελλάδα» σημειώνει η εφημερίδα επικαλούμενη στοιχεία που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα από την Τράπεζα της Ελλάδας. Η Welt αναφέρει ότι «για να προσελκύσουν τουρίστες πολλές τουριστικές περιοχές προχώρησαν σε μειώσεις έως και κατά 30 %» (…), ενώ πολλοί ξενοδόχοι αποφάσισαν να ανοίξουν φέτος τα ξενοδοχεία τους αργότερα».

"Δραματική πτώση του τουρισμού στην Ελλάδα"

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και το Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση υπό τον τίτλο: «Χώρα της κρίσης με πληγωμένο κύρος - Με εκπτώσεις η Ελλάδα προσπαθεί να προσελκύσει τουρίστες».
«Συναγερμός στον ελληνικό τουριστικό κλάδο: την άνοιξη, τα έσοδα από τον τουρισμό μειώθηκαν κατά 50 %. Κυρίως οι Γερμανοί τηρούν ιδιαίτερα επιφυλακτική στάση – αυτούς προσπαθούν να προσελκύσουν τώρα (οι Έλληνες) με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές».

Για τη μείωση των μισθών

Στη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα αναφέρεται άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της Zeitμε τίτλο «Οι ελληνικοί μισθοί μειώνονται κατά 25% - Η ύφεση έχει πλήξει έντονα τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα. Κερδίζουν μόνο τα μισά σε σχέση με τους γερμανούς συναδέλφους τους».

"Η ύφεση έχει πλήξει έντονα τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα"

«Στην Ελλάδα, οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν το 2011 κατά 25%. Οι υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης, λαμβάνοντας κατά μέσον όρο ετησίως 12.530 ευρώ καθαρά, εισέπραξαν τα μισά απ’ ό,τι οι συνάδελφοί τους στη Γερμανία σύμφωνα με υπολογισμούς του ΟΟΣΑ. Η ονομαστική μείωση ανήλθε σε ποσοστό μεγαλύτερο του 23% σε σχέση με το 2010 και αφαιρουμένου του πληθωρισμού, ακόμη και άνω του 25%».
καταλάβατε τι περιμένει τα νησιά μας τα οποία ζούν από τον τουρισμό…!


Όλα τα κόμματα συνέβαλαν στην καταστροφή!
Υπόσχονται, υπόσχονται ,ψευδολογούν,  οι μικροί Ναπολέοντες, οι επαγγελματίες πολιτικοί μας…………….!
ü     Ο Σαμαράς ότι θα επαναδιαπραγματευθεί…..τα μνημόνια!!!
ü     Ο Βενιζέλος ότι τώρα θα αρχίσει η ανάπτυξη!!!
ü     Ο Καμμένος ότι θα καταγγείλει τα μνημόνια (στο πρόγραμμά του όμως διευκρινίζει με ψιλά γράμματα ότι αυτό θα γίνει αφού πρώτα κρατικοποιηθεί η Τράπεζα της Ελλάδος, βέβαια εδώ δεν λέει ότι η τράπεζα της Ελλάδος είναι μέρος της ευρωπαικής κεντρικής τράπεζας άρα…)!!!
ü     Τα κόμματα της αριστεράς ευρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου!!!